úterý 16. srpna 2016

Můj názor na After od Anny Todd

Buenos días!

Ano, opět! Já říkala, že se ještě ohlásím. :D :P *Psala.. :D* ... Trochu mě bolí noha.. pořídím si protézu .. asi jsem si ji přeseděla, či co.. To se mi stává často. xD .. A stejně si na ní furt sedím. -_- xD *Teď pro změnu na té druhé.. -_-*

Zapisujete se celkem rychle, to mám radost! :D :P 

Hmm, ještě malá odbočka. Zkoušeli jste už někdy poslouchat na mobilu v noci/večer pod peřinou písničky? Já jo, třeba včera. :D Vymámila jsem z bráchy jeho telefon. :P Je to nenápadný a já se třeba u nádherné písně Halo od Beyoncé cítím tak.. harmonicky a vyrovnaně. U ní je skvělé, že je na dobrou i špatnou náladu. Třeba píseň Can't Stop Feeling při depce nemůžu vystát, na to je moc veselá.. :D

Noo. Já už nebudu odbočovat.. Sakra, pokud dnes už konečně nedokreslím tu Calypso, asi se fakt odstřelím.. Takže dnes tu mám tedy knižní recenzi.. no, můj názor na After. .. Přijde mi, že knižní recenze, třeba u Kitty Black Rose, nejsou tak komentované, jak by mohly, ale stejně jsem tohle chtěla napsat.

No, někde bych měla začít.. Ke knize jsem přišla asi tak, že jsme s kámoškama šly omrknout knihkupectví a After Polibek byl jeden z knih, které mne zaujaly. Především svými úryvky, které mi nedaly spát.. Tak jsem se rozhodla, že si to prostě musím za prázdniny přečíst a i když ji máme ve školní knihovně, přála jsem si ji za vysvědčo. Jinak by mi to prostě vrtalo hlavou.

A upřímně z těch úryvků, které jsem pročítala ještě před čtením knihy, jsem si myslela, že už After znám dobře. Z části to byla pravda. Jenže to jsem se spletla. Nejvíce v jedné věci. Většina lidí (popravdě vlastně včetně mě, než jsem to začala číst) si myslí, že je to více méně hlavně o těch ,,úchylárnách". No, dvě spolužačky After četly. Jedna je fajn a ta druhá je povahou naprosto odlišný člověk, než já. A extrovert. No, co tím chci říct? Že.. tohle normálně není můj styl čtení.  

Já miluju fantasy, sci-fi (.. protože Hunger Games se zřejmě počítají i sem..). Mám spoustu oblíbených sérií, ale mezi ty nejlepší asi patří Škola noci, Smečka, Vlčí pramen, Nejtemnější síly, Hostitel (1 kniha.. 510 str.), Skleněný trůn, Dědička, Proroctví je mé taky poměrně oblíbené, a v neposlední řadě samozřejmě také můj milovaný Percy a Bohové Olympu! Jak si tak uvědomuju, BO a Percy jsou pro mne asi série, ke kterým mám největší citový vztah.. Především pak k postavám. 

S Leem jsem to nechala zajít tak daleko, že i přes všechny ty úžasné kluky je to asi má naprosto nejoblíbenější klučičí postava. .. Bože, já ho tak miluju... A to by vzhledem asi mohl konkurovat jen málo knižním klukům, ale Lea si zamilujete (nebo aspoň já :D) pro jeho smysl pro humor, genialitu, úšklebek a taky.. nevím, jak to říct. Leo je prostě.. Leo. :D Úžasnější, než se dá popsat tisícem slov.




Ou, strašně se omlouvám, ZASE odbíhám.. :'D Abych se vrátila k After, tak v těch úryvcích jsem nepoznala jednu zásadní věc: že ono to není jen o těch úchylárnách. Ve výsledku bych řekla, že je to o vztahu dvou hlavních postav. Tessy a Hardina. .. Děj bych se třeba snažila trochu rozepsat spíš u fantasy, tady se toho moc napsat nedá.. Tak k postavám..

Tessa
Dle Hardinových slov je posedlá kontrolou. Já bych to poupravila. Ne přímo posedlá, ale ráda má ve věcech pořádek a organizuje si je.

Světlé, plavé vlasy (zřejmě něco jako moje neidentifikovatelná barva vlasů :D), šedé oči, a.. ehm, prý ,,ženštější křivky", než mívají holky v jejím věku.

18 let, 1. ročník vysoké školy. Přihlásila se na WCU: Washingtonskou centrální univerzitu. Kde také poznala Hardina, Steph a spoustu dalších lidí, naprosto odlišných od ní...

Steph
Ještě před Hardinem musím zmínit Tessinu rudovlasou, zelenookou spolubydlící.

Hned po Tessiném nástupu na kolej ji Steph vřele přivítá a Tess v ní najde svou jedinou kamarádku na vysoké.

Je milá, přívětivá, krásná a (řekla bych) společenská. A kamarádí s Hardinem.

Hardin
Hardin není z kluků, které bych si v knihách zamilovala. Možná to zní trochu drsně, ale jednoduše to není můj typ (ale to ani Tessin :D) a já bych s ním žít nedokázala. .. A je občas (*vždycky*) perverzní až moc.. Občas je celkem fajn, takže jsem ho měla i trochu ráda, ale.. Leovi nesahá ani po kotníky!! xD

Mno.. spal asi s polovinou holčičího osazenstva na WCU.. hmm, to jsem asi zmiňovat nemusela. xD

Děvkař. .. Nebo aspoň byl. .. Ale fakt ve velkém. Až později mě napadlo, že se celkem nápadně podobá povahou Jacobovi z filmu Bláznivá, zatracená láska. .. Ale vzhledem ani náhodou.

Potetovaný, opiercingovaný, tmavě hnědé vlasy (.. zřejmě.. no, já si je představuju černé.. :D), většinou nosí džíny a jednobarevná bílá či černá trička.

Kámoš Steph.

Pěknou dobu se s Tessou nesnášeli.

Noah
Tessin přítel. O ročník níž než ona.

Na mě moc upjatý.. tohle je jedna z mála věcí (pardon, Noahu, právě jsem tě nazvala předmětem).. ehm, lidí, na které mám stejný názor s Hardinem. Podle mě je to.. no, asi celkem magor.. Nechci mu moc křivdit, ale.. prostě mě.. fakt neoslovil. Občas mě štval..
________________________________

No.. je tu pár důkazů pro Tess (a celkem zásadních), k tomu, aby Hardina neodkopla, ale.. kolikrát ji zradil? Udělal jednu hodně zbabělou věc.. A konec knihy mě bohužel nepřekvapil, kvůli mé zvědavosti. Ale Hardin se zachoval jako hajzl.. Jako hanebný parchant začal, ale... i skončil? Podle mého je tohle už spíš názor každého jedince. .. Snažil se.. Ale přece jen se často choval poměrně narušeně a vyšinutě tím špatným a krutým způsobem (ne jako Loki z Avengerů.. no dobře, ten byl asi taky krutý, ale ten byl skvělý!)... No. Zatím jsem z toho konce moc depku naštěstí neměla, ale další dva díly jsme už s taťkou objednali a musím si je přečíst.

Celkové hodnocení: 9/10 bodů.

A ještě úryvek.. Malinký..

Uff, ani nevím, jestli se tomu dá říkat recenze a myslím, že jste se toho o knize moc nedozvěděli, ale.. tak.

Četli jste After? Jestli ne, chtěli byste si jej přečíst?
Jste čtenáři?
Jaký je váš oblíbený žánr knih?
Jaké jsou vaše nejoblíbenější série?

 /Oddělovač je od Farrah./

8 komentářů:

  1. Clawdia a Honey16. srpna 2016 v 12:55

    My jsme tuhle knížku nečetly, ale vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja dlho do počúvam hudbu dlho do noci, cez slúchadlá - Geen Day forever <3 21. Guns, American Idiot (práve počúvam xD), Boulevard of broken dreams. :3 Často aj do pol jednej, mama sa na to strašne zlostí, ak ma pristihne, že ešte nespím (raz mi zobrala dve knihy po sebe, lebo som bola zažratá do čítania jednej scény - no kto by vtedy mohol zaspať?!) A tiež stalkujem youtuberov a rehocem sa, tým sa vždy prezradím. :D No, k téme. Z After som čítala 71 strán, dostala som sa akurát k prvej puse a dozvedela som sa niečo o postavách. Mne tam prišli všetci nesympatický - jej spolubývajúca mi stále pripomínala Reagan z Fangirl. Hardin mi prišiel neuveriteľne nesympatický a Tessa/Teresa taká nijaká. Proste iný typ bifľoša, ktorý sa dá ľahko zlákať. Hm, v budúcnosti uvažujem nad prečítaním Päťdesiatich odtieňov sivej, takže. :D Knihu si niekedy plánujem prečítať celú, možno ma osloví viac. Momentálne si šporím na Magnusa Chase, ktorá vyjde na konci tohto mesiaca a Harryho Pottera a Prekliate dieťa, a to vyjde 30. 9...
    Inak, poradíš mi s mojou dilemou? V Tescu som narazila na Clawdeen basic za super cenu, ale hovorila som si, že Lagoona je posledná a jediná MH... Ale tá Claw je krásna a za super cenu, tak ja neviem... Ak má niekto Claw basic, mohli by ste poradiť, či sa oplatí kúpiť?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... podle mě by to za koupi stálo. Já mám Clawy Roller Maze (na bruslích), ale Basic je nádherná!

      Vymazat
  3. Já mám čtení ráda, ale většinou takové příběhy o holkách a nebo dobrodružství. O lásce nic nečtu. After jsem nečetla, a ani si zatím nepřečtu.

    OdpovědětVymazat
  4. After jsem nečetla a nevím, jestli si ji někdy přečtu. No, uvidím. Ale nevypadá špatně.

    OdpovědětVymazat
  5. Hudba v noci! To je moje.:D Hlavně když jsem večer příliš hyperaktivní. Zpívám si písničky od Kovyho a "tancuju".(Ano, v posteli se dá tancovat.xD Mám na mysli takové to mávání rukama...No to je fuk.xD)
    A abych se zklidnila pustím si písničky. Nejdřív moje nejoblíbenější a nakonec něco pomalého. Např. My heart will go on.

    Co se týče After...Asi si to nepřečtu. Už podle tvého popisu vím, že Hardin by mi nebyl sympatický ani za milion.:D Děvkaře nesnáším. -_-
    A teď mě napadlo, četla jsi knížku Bez naděje? Je fakt dobrá! Jsou tam občas (spíš často xD) takové lechtivější scény, ale žádný prasárny. A navíc je tam velmi zajímavý děj.
    Mohla by se ti líbit.:)

    Ano! Jsem velký čtenář.:D V poslední době jedu takové ty dívčí romány a na Wattpadu #MAVY fanfikce...Ty nemají chybu.:D

    Žánr mám nejradši...Horor, romantika, dobrodružné, fantasy a detektivky. Ale jak jsem napsala, teď ujíždím na dívčích románech.:D

    Miluju sérii Šepotání a potom ještě Sága Darrena Shana. (Upíři forever!:D)
    Hmm...Dneska jsem ten koment docela protáhla...No nevadí.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, já miluju dlouhý komenty! (:D) Nn, Bez naděje jsem nečetla, ale slyšela o tom. Právě jedna z těch dvou zmíněných spolužaček, která četla After, četla i Bz naděje. Ale můj styl to není, takže série After je a bude výjimka. :P

      Vymazat
  6. Já After nečetla, ale asi si to někdy přečtu..možná. Taky to není můj styl četby. Já radši fantasmagorie, však víš :D. Skleněný trůn, Selekce...

    OdpovědětVymazat