čtvrtek 12. května 2016

Zuzu žvaní! ...aneb 1. knižňo-kecací koutek

Zdravím, smrtelníci, polokrevní a nesmrtelní! Vítejte zpět na palubě lodi Angeliofóros tis elpídas, Posel naděje. Pěkně se usaďte nebo shlížejte na nekonečný oceán a přeji vám krásnou a poklidnou plavbu! (Už jste zapomněli na mou vymyšlenou loď? Já ne, to jméno bych vám řekla klidně o půlnoci. :D A jak jinak, je z řečtiny. :P ;))

Taak, kde začít? Je toho fakt dost, o čem bych chtěla kecat. A proto mé žvanění tentokrát nebudu cpát třeba k fotkám (protože hlavní jsou tam přece ty fotky, ne? :D), ale do 1. oficiálního knižňo-kecacího koutku. No, původně to měl být buď knižní, nebo kecací koutek, ale co už. Bude to o knihách (no, knize) i o mých jiných... no, žvanění. :D

Včera jsem už konečně zase začínala dostávat nějakou pořádnou isnpiraci a náladu a chuť zas něco dělat a psát. Odpoledne bylo vážně nádherně, a tak jsem neodolala ani já (i přesto, že už jsem se v těláku zapotila při běhu celkem dost) a šla ven. A nebyla bych to já, kdybych si nevzala jednu z těchto věcí: knížku, monsterku/everku + foťák nebo brusle. :D :P No, šla jsem tedy bruslit, ale do plátěné tašky jsem si s sebou vzala rozečtené Bohy Olympu (2. díl).


Taťka s bráchou zrovna chtěli někam jet na kole, tak jsem se jich zeptala, jestli můžu jet taky a jela jsem nakonec s nima. Já na bruslích, oni na kole. Bylo to sice dál, než jsem původně plánovala, ale to mi nevadilo. Bruslení je jeden ze sportů, který mě fakt baví. :D Ale brzo mi ujeli a pěkných pár zatáček jsem je neviděla. Děsně mě to vytočilo. Doteď ještě cítím zadek a levé stehno, když si blbě sednu, z toho pádu, jak jsem se je snažila dohnat. Jela jsem až moc rychle. Ani na zpátek na mě nepočkali. Tak jsem se nakonec na ně vybodla a jela si svou vlastní cestou. Když už jsem byla skoro doma, zabočila jsem na travnatou plochu k průlezkám, odkud vyrůstají listnaté stromy. Pod jeden z nich (ten, na kterém jsem si před nějakou dobou četla i Bohy Olympu 1) jsem se svalila i s bruslemi a lehla jsem si na mikinu.

http://38.media.tumblr.com/tumblr_m0lvk5c7Zi1qavbnso2_500.gif 
Vážně se na ten film musím dřív či později podívat... Nj, teď mluvím o Percym, ne o Bozích Olympu. :D Ale velmi úzce to spolu souvisí.

Bohové Olympu jsou fajn knihy. Rozhodně nemůžete říct, že se tam nic neděje! Ale k druhému dílu (Neptunův syn). Někdy mě to bavilo více, někdy méně. Některé pasáže mě zaujaly či nadchly, některé tak moc ne, ale včera mě to začalo fakt pekelně bavit! Je to úžasné

A hlavně, za co jsem Bohům Olympu nejvíc vděčná, dali mi inspiraci a pocit, že dokážu všechno. Dopíšu příběh, možná z toho někdy vznikne i kniha, třeba napíšu i druhý díl.. Dostanu se na uměleckou školu ve Valmezu. Stanu se umělkyní.

A tak jsem se nakonec už docela pozdě večer zvedla od stromu a rozhodla jsem se, že si sjedu náš kopec plnou rychlostí. Naše ulice se může zdát jako pominutelný kopeček, ale je dost dlouhá. A na bruslích se to tam pěkně rozjíždí a už párkrát se mi to vymstilo. Tedy, to bylo na té spodní a prudší části, pod naším domem. Tam nejezdím skoro nikdy. A povedlo se mi to! Nespadla jsem. :D Tak jsem si to sjela ještě jednou. xD Dneska asi zase půjdu na brusle. ..I s Bohy Olympu! :D A tentokrát si to sjedu rychleji, předtím to nebylo naplno! :D I když úplně naplno asi ne, to bych se už asi musela zabít... :D

P.S.: Úžasná to kombinace: kniha, zákusek a hudba. tedy instrumentální hudba, Jinak by to moc nešlo. Tuhle fotku jsem fotila už ani nevím kdy, teď jsem v BO na straně 439. 

Myslíte, že jsem magor, že beru zákusek do postele? Noo, nevyvracím vám to. xD ...Ale to bylo výjimečně! :D

Myslíte, že jsem cvok? No, když mám omezení na notebook, tak píšu ručně. :D Jen to přepisování, do toho se mi pak nechce. :D

A to na jednom papíru je to ještě z druhé strany.. :D

A ještě rozloučení na závěr. (P.S.: Tyhle fotky jsou staré jen ,,pár" minut. :D)

Vybrala jsem skoro všechny z mých monsterek, které mají něco společného se sérií Bohové Olympu a Percy Jackson.

Vandala → moře, plavby, piráti (PJ 2 - Moře nestvůr)
Viperine → dcera gorgony Sthenó, což byla sestra Medúzy, a ta se v BO 2 objevila, spolu se svojí sestrou Euryalé
Deuce → syn Medúzy a Medúza v jedné z těchto sérií byla.. (nebudu prozrazovat :D)
Jinafire → ta zastupuje Leova draka Festuse
Lagoona → moře, mořské příšery, ..
Abbey → mráz, led, ledovec, Aljaška
Honey → bažinatý močál
Twyla → ta zastupuje duše z podsvětí a láry, což jsou duchové a bůžkové domu v Táboře Jupiter
Skelita, Ghoulia → ty zastupují mrtvého válečníka Šeďáka a také Clarissinu posádku


 


7 komentářů:

  1. Kdybych jedla zákusek v posteli, tak by mi mamka pěkně dala. Fotky jsou moc pěkné, hlavně ta poslední.

    OdpovědětVymazat
  2. Upřímně jsem to celé nečetla...Ale Zuzí, skoro každý, kdo o sobě říká, že je cvok není cvok...bacha na to :D! Ech, zákusek do postele...hm, to není až tak cvoklý, mamka by mi to nedovolila, ale jíst v posteli je celkem normální...celkem :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Já v mé posteli odčas taky jím =D. Zákusek vypadá dobře. Já knížku Bohové Olympu nečetla. Fotky jsou krásné. Mě by se to psát teda nechtělo.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky občas jím v posteli- no vlastně pořád xD. V pondělí jdu do knihovny- a jestli bude mít někdo půjčený BO tak začnu vraždit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to vypadá, že začínám verbovat armádu Percyovců! :´D Pokud budeš číst Bohy Olympu, URČITĚ si přečti i Percyho! BO jsou volné pokračování Percyho Jacksona.

      Vymazat
  5. Já si chci taky rozhodně přečíst Bohy Olympu.

    OdpovědětVymazat
  6. My jsme ještě tuto knihu nečetly :)

    OdpovědětVymazat