pátek 2. září 2016

Nepochopení a předsudek

Zdravím vás.

Předem se vám omlouvám, ale tohle bohužel nebude příliš pozitivní článek. Nevím... tak nějak.. i když včera taťka vyzvedl tu úžasnou monsterku a everku... mám takovou tesklivou náladu. A není to zřejmě úplně bezdůvodné.

http://24.media.tumblr.com/10f3b635b370390c6730848b8b8fb7da/tumblr_n0s2g1ox1a1scojfjo3_r1_500.gif 

Není to školou, to ne. Včerejšek byl naprosto v pohodě. A odpoledne s kámoškami jsem si užila. A už mám zařízené, obalené i popsané sešity a učebnice, o tom žádná. Ale... něco mi stále kazí můj pocit štěstí.. moji radost. A.. z části je to někdy můj bratr. No, někdy... Teď by se hodil suchý smích.. Nebojte, lidi, dle mého názoru jsem většinou optimista, ale z tohoto se jednoduše musím vypsat. A doufám, že vám projednou vážnější téma vadit nebude.

https://uploads.disquscdn.com/images/e15ebbc211967f2058f846fec3cce24cfc32d2c3aea85887742dbd4ce0c6edc8.gif 

Ano. Téměř každý s podobnými zájmy to zná. Týká se to panenek. Ovšem. Myslím, že u skoro nikoho z toho nejsou rodiče nadšení. Především, když už má někdo tolik monsterek (a everek) jako já. Mohu donekonečna uvádět příklady dospělých sběratelů, kteří mají monsterek klidně přes dvě sta... Bude to jako házet hrách na stěnu. Dobře, já vím, že tolik panenek není třeba u mě s naším prostorem a financemi reálné, ale já ani takovou sbírku nechci. To je příklad, že já nejsem jediná tolik ,,ujetá" na tyto úžasné bytosti. U mě to jsou trochu i rodiče, ale dobře, chápu, že se jim nelíbí, že si ještě chci kupovat panenky. Ovšem teď už jen za své peníze. Takže: Mé finance, má volba.

Ale je to spíš bratr... Ten se do toho ve své podstatě vůbec nemá co montovat. Avšak činí tak. Špatně se to vysvětluje, ale prostě když poslouchám hudbu, jsem zrovna u notebooku (a třeba kreslím), přijde za mnou a začne o mých milovaných příšerkách a everkách mluvit jako o ,,zrůdách" a vyčítat mi, co je na mně špatného. A taky poslední dobou často tvrdí, jak jsem... jak to říká?... posedlá řeckou mytologií. Ehm, to by mi nevadilo, ale podle toho od koho... Třeba kámošky něco takového nemyslí zle a neříkají to s odporem. Spíš, řekněme, v žertu (a možná ve strachu z mého zaujatého žvanění).

Ovšem některé věci, které konkrétně on vypustí z pusy, nemohu vystát. Za něco bych mu mileráda zakroutila krkem. Ale ovládám se. *Někdy.*

 http://25.media.tumblr.com/tumblr_m46v72JicT1ru3jl9o1_500.gif

Tak prosím, hodlá mě dále a stále kritizovat za mé zájmy, koníčky, záliby, věci, které miluji a za to, jaká jsem? To ne. To teda ne. Dnes jsem s ním zkoušela trochu ,,promluvit". Ale pokaždé.. naprosto vždy, mě to už vyčerpává. Já nemám energii na to, pořád mu to opakovat dokola. A také co se týká souzení lidí..

 http://static.tumblr.com/656feaebe26ca2875d085976c3fc25fc/l5hshsk/SOimzzou9/tumblr_static_loki_snow.gif

Bohužel jsem občas smutná v jaké době žiju a... jak vypadám. Možná byste si mě vyloženě nespletli s Medusou a myslím, že to možná hodně zveličuji, ale.. proč já musím žít ve společnosti založené na vzhledu? A souzení podle vzhledu. A je pár věcí, které mne neskutečně mrzí. To, že nemohu potkat některé smyšlené postavy. Lea. Takový kluk se možná nikdy nenarodí. A možná nikdy nenarodil.

http://media.giphy.com/media/4qoNKbwQ8PpzW/giphy.gif

A o to víc Lea miluju, o co víc jsem jemu nepropadla kvůli vzhledu. No, Leo není nějaký krasavec.. Ale... malinko, jen malinko, mi někoho připomíná.. možná vzhledem? Ale Lea prostě podle mě nemůžete nemilovat. A také bych si strašně moc přála potkat Nica. Určitě bych si s ním rozuměla, zejména, když jsem smutná. Jen je otázka, jestli on se mnou. Není moc společenský. Je to uzavřený introvert. Přesně jako já. Ostatními možná považován za divného.. Další důkaz, že lidé si neváží bytostí, které za to stojí. A... kvůli jisté věci, kterou tají, by byl zřejmě velmi odsuzován. Což mi v jistém ohledu taky připomíná mě s panenkami.

http://i.imgur.com/lxbk2Dn.gif

 A taky Lokiho... tak moc bych si přála, aby byl skutečný. Pokud se někdo může zamilovat do... řekněme, někoho s možná psychopatickými sklony... pak jsem to já. A ten druhý ,,někdo" je Loki. Já... já ani nevím jak, ale prostě nějak. Možná proto, že občas bych také chtěla takto uškodit některým lidem, které... nemám ráda. Možná proto, aby jim to protřelo oči a nechali si své předsudky LASKAVĚ pro sebe. Myslím, že tohle mluví za vše. ↓

http://pbs.twimg.com/media/BFZ49bHCAAA6lk8.jpg:large
 Tohle je momentálně ta jedna věc, která mě právě přiměje k úsměvu.

Ovšem zpět k některým věcem. Ehm... co je ksakru špatného na tom, když se někdo zajímá o historii??! Cha, o tom můj drahý bratříček očividně ani nevěděl. Teď již ví. A ohledně řecké (a římské) mytologie si ty své poznámky může také nechat pro sebe...

A pak také odsuzování lidí. Myslím bráchou. Třeba jeho postoj ke gayům a dospělým sběratelům (natož mužům). Grrrrr!!! Občas mu mám chuť říct tohle: ↓

http://godofmischief.org/wp-content/uploads/2014/03/500x210-loki-seeyouinhel.gif 

Prostě pokud si někdo myslí, že gayové jsou nenormální lidé, (třeba protože se nemohou rozmnožovat... ehm, ehm..) hodní předsudku a odsouzení, tak... je to kretén. Pro tohoto člověka nemám jiné vyjádření. Ten, kdo někoho odsoudí, aniž by ho znal, je kretén. 

A ano, vadí mi to hlavně třeba kvůli Fresplinfovi.. aneb Prince Ivy... 

Zkrátím to. Ano, existují dospělí sběratelé panenek. A NE, ani zdaleka to není důvod k jejich odsuzování a poznámkám, že jsou ,,nenormální" a ,,už nenormálně ujetí". I muži, dospělí, sbírají panenky. Vadí to někomu? Přijde to někomu divné? Dobře, tak to není klasický koníček.

https://31.media.tumblr.com/b7d7ae3a72048b3c6d6e979eb5f72c66/tumblr_inline_mn4l4mSJdQ1qz4rgp.gif

 Já nevím. Již nějakou dobu se cítím s gayi tak nějak spřízněná. Protože.. jsou jiní. A NEMOHOU za to. A protože jsou často odsuzováni a zesměšňováni. Ale přitom jsou to pořád jen lidé.. Podívejte, můj názor je takový: Když je někdo idiot, je idiot. A vůbec nezáleží na jeho orientaci. 

A jedno musí ti s předsudky pochopit. Oni za to nemohou, oni se tak narodili. A věřím, že mnoho z nich jsou lepší a slušnější lidé, než notná část současné chlapecké populace. Sice např. Prince Ivy neznám, ale i tak je pro mne úžasnou osobou... Svým uměním... Svým naprosto překrásným a kreativním uměním.. Nikdy se nevzdal.. A... řekněme, že je mi sympatický...

http://media.tumblr.com/tumblr_m4ydro6Y2m1rnckc4.gif 

A kdokoliv, kdo tohle čtete (či nečtete): Posmívejte se mi, jak chcete, odsuzujte si koho chcete, ale nečekejte, že se k vám v tom případě budu chovat hezky. 

http://67.media.tumblr.com/fb7716b8439163082b3df04753e05cb1/tumblr_inline_mrep47gVe41qz4rgp.gif 
http://imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/Tom-Hiddleston-Loki-GIFs-1427986257.gif?quality=.8&height=230&width=500 
http://images.fashionnstyle.com/data/images/full/117871/tom-hiddleston-loki-reading-book-gif.gif 
 Radši si nezahrávejte s někým, kdo tak zarputile bude bránit své zájmy a priority. Nebo by to pak mohlo vypadat i takto. ↑

Pokud by tohle náhodou někdy četl někdo ze třídy kromě kámošek, tak ještě jednou. Smějte se mi, jak chcete, ale zapamatujte si tohle:

 http://pbs.twimg.com/media/BFZ49bHCAAA6lk8.jpg:large
 
Už je mi lépe.. :'D Loki pomohl..

Hele, já zjistila, že mi Harley Quinn v podání Margot Robbie připomíná Celaenu Sardothien ze Skleněného trůnu... Wow. No, Sebevražedný oddíl jsem ještě neviděla. Ale chtěla bych.

Aaaa, proto tak miluju malinko psychopatického Lokiho.

 https://d2arxad8u2l0g7.cloudfront.net/hostedimages/1386591583ra/7398765.gif

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxBSPGNC49_y8-OHwDsEoQtsDjUI2cOgGcAp3NgFaHZbLKnVxTGeFSks8uekXerShCalNLZ9ZQFJPmtLik6Jqy6lFOZqZx1bIcuSpmlywHfuls44ER5foRRustd6DQqR_rELxEcEtUBKs/s1600/tumblr_o18fdxc1b21udwsc5o1_500.gif
Prostě bych chtěla občas všechny okolo pozabíjet.
A utéct.
http://digitalspyuk.cdnds.net/16/32/320x320/square-1470845361-suicide-squad-harley-quinn-good-idea-honey-bar.gif

Hmmm, zportrétovat Dovey nebo Toma Hiddlestona? Ach, toť otázka.

 Hmmm, vážně jsem nečekala, že z psaní tohoto článku vyjdu s povzbudivou náladou.

Ach, článek bez jediného smajlíka, to bych nebyla já.
– Zuzu, 2016

No nic, ponechte mě mým psychopatickým myšlenkám, budu neskutečně ráda, když se vyjádříte k tématu a... asi sbohem! :D

Klidně si v komentářích vylijte a vybijte veškerou vaši zlost ohledně předsudků (třeba vůči lidem, jako jsme my – kteří se zajímají o panenky, i třeba v pokročilém věku). Prostě, vypište se.

https://media.giphy.com/media/EZoJvqVjwPOwM/giphy.gif

8 komentářů:

  1. Ano, předsudky...Nesnáším je.
    Taky mi vadí, když někdo blbě kouká jen proto, že vidí, jak fotím panenky nebo když zjistí, že s nimi natáčím. Je to snad moje věc ne? Taky se jim nehrabu v jejich soukromí.

    Když jsem dneska vydala ten článek Diskuze a zmiňovala se o fiflenách, tak ta jedna chodí fakt extrémně zmalovaná. Na první pohled ne příliš sympatická a po kratším rozhovoru se to potvrdí. (Pokud jste introvert.) Stále pomlouvá a chová se jako primadona. A i to je na první pohled vidět. Takže v tomto případě by to nebyl předsudek...(Ani nevím, jak mě tenhle odstavec napadl...)

    Co se týče gayů a homosexuálů...Dalo by se říct, že předtím než jsem začala číst #MAVY fanfikce, gayů jsem si nijak nevšímala a byli mi jedno. Ale teď... Možná to bude znít divně, ale nevadilo by mi mít za kámoše gaye. Dokonce bych si to i přála. Nedokážu to zdůvodnit, ale prostě to tak cítím.
    Lesbičky...K těm mám trošku jiné postavení. Vzhledem k tomu, že zastávám názor, že většina holek je falešných (ano, holka si to myslí o holkách...), tak mi lesby zas tak sympatické nejsou...Eh, co to tady žvaním?
    To nemá logiku...Gayové jo a lesby (moc) ne? Ha, ze mě by nebyla dobrá feministka.:D

    Tvůj bratr...Nechápu, proč se do toho cpe. To je jako kdybych já začala kecat bráchovi do jeho práce. Prostě, co mu do toho je?! Jestli tě chce psychicky nalomit, tak opravdu netuším, co z toho bude mít. Tohle by sourozenci dělat neměli. Měli by se spíš podporovat a když ne to, tak alespoň RESPEKTOVAT.
    Bože...Tahle doba je fakt na houby. (Klidně by se dalo použít i horší slovo, ale já sprostě nemluvím a pokud možno ani nepíšu.)
    A když už u té dnešní doby jsem, nerozumím těm dnešním trendům. Proč chodí šesťačky zmalované jako dvacítky a chtějí za každou cenu kluka? Jaká je v tom logika do prčic?
    Ná táboře byla třeťačka, která už má Snapchat a Instagram! Jako WHAT?! Nerozumím tomu...A snad ani nechci.
    Je mi fuk, že se jako jediná ze třídy nemaluju, nemám obarvený vlasy a nemluvím sprostě. No a co jako?! Proč se chovat jako všechny ty nafrněný slepice? Každý je jiný, tak to sakra respektujte.
    -> Mířeno na zmíněné slepice, kterých je na světě čím dál tím víc...

    Fuj, u tohohle komentáře jsem se rozčílila. Musím se zklidnit...Takže už končím. Radši...

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, nesnáším lidi, kteří se mi posmívají za to kdo jsem, co dělám a co mě zajímá, ale to je všem jasné a já se nechci opakovat...
    A díky tomu, že jsem opravdu, opravdu hodně vysoká tak si lidi myslí, že jsem mnohem starší než ve skutečnosti jsem...a pak se diví co mě zajímá atd.
    Je hrozné, že jakmile je člověk jiný než ostatní hned ho všichni odsoudí a posmívají se mu...což není nic příjemného, to vím moc dobře sama.
    Jinak...tvůj bratr...nemám ani sílu, natož náladu se (s prominutím) vyjadřovat k takovému primitivovi! Je mi tě opravdu líto, že musíš s někým takovým žít v jednom domě...
    Moji rodiče sice nejsou úplně nadšení z mého sbírání, ale podporují mě, sestře to je jedno a zbytek rodiny se o to nezajímá.
    A ta dnešní doba?! Hrůza...nejraději bych v ní nežila, ale co se dá dělat, možná uspořádat nějakou veřejnou demonstraci;)
    Taky mi dost vadí prodavačky v hračkářstvích, jsou neochotné a taky na mě neustále čumí jak na idiota...
    Pamatuji si jak jsem chodila v Turnově s novou monsterkou v igelitové tašce a téměř všem div nevypadly oči z důlků:P
    Ale jsem šťastná, že existuje víc takových lidí jako jsem já...opravdu když vidím, že nejsem sama, dává mi to sílu čelit posměchům a úšklebkům jiných lidí...

    OdpovědětVymazat
  3. Každý má právo sbírat co chce a utrácet si za co chce. Je to jeho věc. Lidi si prostě neuvědomují, že každý je originál a že má jiné zájmy. Každý se o něco zajímá a těm druhým by to mělo být jedno. Já to nechápu, jim by se taky nelíbilo, kdyby jim ostatní nadávali ohledně jejich zájmů. Ach jo, ta dnešní doba..

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy, neznám tvého bratra a ani nevím, jak je starý, ale podle toho, jak to tady podáváš, bych se vůbec nedivila, kdyby on sám byl na chlapečky, protože tohle mi přijde jako zcela jasný obranný mechanismus. Stejně tak bych se vůbec nedivila, kdyby se mu Monsterky a Everky vlastně ve skrytu duše líbily. Nebo se jednoduše nemůže přenést přes to, že máš nějaké zájmy, které tě naplňují a kterým jsi oddaná, když on sám je třeba nemá. ;)

    Dřív jsem se po hračkářstvích plížila jak duch, protože kupovat si ve věku 20+ panenky mi bylo trošičku trapné, ale teď už to nějak neřeším. Ze všech holek, které doma mám, mi jich bylo věnováno pět, zbytek jsou zcela mé investované finance. A i když si mamka třeba občas trochu ťuká na hlavu, dneska mi pochválila Maddie a uznala, že za tu cenu jsem ji tam nemohla nechat. A třeba babi tu vždycky je jak v muzeu, je nadšená, jak jsou krásné. Všechno je to jenom o přístupu. :)

    A co se týče LGBT komunity ... tak nějak odjakživa mě ty "teplé" pairingy prostě braly víc, doteď v mých OTP zcela s přehledem převažují, na conech tradičně navštěvuji většinu BL přednášek a letos podruhé jsem v srpnu byla na Pride a příští rok pojedu zas, je to jedna z nejuvolněnějších a nejbarevnějších akcí s nejbožejší atmosférou, co znám. Takže s tím, že to, jestli je člověk idiot, nezávisí na orientaci, jedině souhlasím. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja by som chcela, aby bol Nico reálny. Brala by som ho za naj kamaráta, tiež som introvert, a dosť veľký... Hmm. Ja si vždy dollsky kupujem sama za vlastné peniaze, vlastne ich istú dobu trochu ukrývam, ale našim je to zrejme jedno. Teda... Asi nie sú moc šťastný, že majú 14 ročného magora, ktorý ešte stále zbiera bábiky... O grécku mytológiu sa tiež zaujímam, pred časom som čítala o nej knihu a asi pred rokom tiež, ale inú, mám ju rada, ale poznám len grécku (Percy foreváá! xD). Tvoj brat vyzerá ako stroj na zlú náladu... Na tvojom mieste by som sa asi porozprávala s rodičmi. Keby som tam bola ja, vyriešila by som to ručne stručne. :D Fakt by som mu asi už nakopala zadok... Grécka mytológia patrí k všeobecným znalostiam, aj na prijímačkách sme mali z toho dve otázky, takže... By sa mohol tvoj brat zamyslieť, na čom sa bude posmievať. Mladší súrodenci sú proste... Zlý. Napríklad keď si čítam, sa K len tak vyberie cez čitáreň, že niečo potrebuje zo šatníka (tj sklad ceruziek, papierov, bazéna, aurosedačiek...) a naschvál vždy nechá otvorené dvere! Prejde tadiaľ aspoň stokrát, lebo ona potrebuje ešte hento a tamto... Na zabitie, vždy za ňou musím zavrieť dvere. A potom ich len tak naschvál otvára a smeje sa. A čo sa gayov týka, fakt mi je jedno, čo robia a lesby (aj keď... Tie, em... Neviem :D), keď sa na nich nemusím pozerať, keď sa napr bozkávajú alebo obíjmajú. A tiež by som im určite zakázala vychovávať deti, lebo je to nemorálne a nelogické, hlúpe a zvratené. Raz som bola na výlete so skautkami a obíjmali sa tam aspoň päť minút dvaja chlapi... Inak, v Nemecku rozmýšľajú aj párenie ľudí so zvieratami, pokiaľ to nebude týranie, čo svedčí zas len o veľkej zvrátenosti tohto sveta a je to proste hrozné. Taktiež sa mi nepáči, že by sme sa mali vo svete reprezentovať dúhovou vlajkou - jednoducho NIE! Určite nechcem vyzerať, že podporujem práva gayov - preboha, nechcem, aby sa na ulici prechádzali dvaja oteckovia so synčekom. Je to hlúpe a proste tým, že ich budeme plne podporovať v manželstvách, bude stále viac a viac homosexuálov. Ako áno, tí tu boli vždy - existujú aj u zvierat, občas sa môže vyskytnúť iný gén (niektorý tvrdia, že je to choroba, neviem, čo si mám o tom myslieť, ale podľa mňa je to v génoch). Avšak proti nim ako osobám nič nemám. Kto je idiot, je idiot, pár takých poznám, čo sú proste úplní idioti. :D Gay je predsa len človek, len má inú orientáciu, nikto nehovorí, že by nemohol byť skvelý. Napríklad Elliota v Girl Online som si úplne obľúbila, fakt by som ho kľudne brala za naj kamaráta.

    OdpovědětVymazat
  6. Jop, můj zlatý bratříček monsterky taky odsuzuje. Teď nevím přesně jak to říká, ale něco s tím, ať je dám do plastů, nebo zrecykluju, nebo co. vždycky když to řekne, tak se na něj vrhnu ):O. A já nevím, jak to mám s předsudky, ale většinou debila poznáš na 1. pohled xD. Ohledně gayů nějak extra předsudky nemám. Žádného neznám. Ale zato znám kluky, kteří se oblíkají jako holky...Jakože pánské kabely, šátky, košile, všechno sladěné... :D!

    OdpovědětVymazat
  7. Takže nie som jediná posadnutá gréckou mytológiou - skvele. :D Ten pocit poznám, na (ne)štastie ja mám sestru, ktorá stále vraví na bábiky (ktoré som si kúpila ja a za svoje) že sú JEJ a to že jednej odkrútila hlavu nevadí pretože je JEJ (aj jej hlava je jej tiež a čoskoro ju nebude mať lebo jej ju vytrhnem keď ešte niečo od bábik stratí -.-) To že sú moje dollky - "zrúdy" mi zase hovorí môj otec, a je to fakt na nervy keď to hovorí stále a stále, je mi z toho zle, takže ten pocit poznám. Mne rodičia povedali že si mám kupovať bábiky tiež za vlastné, ale vreckové nemám, brigádu zatiaľ nie, narodeniny (u mňa aj meniny, mám to naraz) sú len raz do roka - takže moje úspory sú vážne "obrovské" -.- Založíme klub? Bude sa volať #WeKillThemAll :D

    P.S. - taká otázka, na ktorého Lea konkrétne myslíš, lebo ak na toho ktorého ja tak s tebou súhlasím :´3

    OdpovědětVymazat