neděle 25. září 2016

Můj názor na Sebevražedný oddíl/Suicide Squad

Hola, priatelia! Tak ako?

Já vím, pár dní jsem se zas neozvala.. Na mě celkem dlouhá doba.. Ale neměla jsem náladu a čekala, až se nakupí komenty. Upozorňuji, že ani teď náladu nemám, ovšem chtěla jsem napsat svůj názor na zbrusu nový film Sebevražedný oddíl/Suicide Squad, takže jdeme na to!

https://66.media.tumblr.com/26b1dcb0b3b38a6fe3ee68a2169b1979/tumblr_o1odlhdykc1v5g1auo1_500.gif 

Pokusím se zapomenout na co nejméně věcí, které jsem chtěla zmínit. Takže, nejdřív bych vám ve zkratce představila zločince.. ehm, tedy členy.. týmu.
 

Harley Quinn
Drzá, nádherná, šílená, vyšinutá, sebevědomá, Puddin/zlatíčko, původně doktorka a psycholožka Harleen Quinzel, zamilovala se do Jokera, královna Gothamu. Její zbraň je její charakteristická baseballová pálka a kladivo.
http://images6.fanpop.com/image/photos/39500000/Harley-Quinn-suicide-squad-39502005-500-205.gif 

Joker
Šílenec, psychopat, Puddin, král Gothamu, zamiloval se do doktorky Harleen.
https://captainsuperthor.files.wordpress.com/2016/08/joker-smile-gif.gif?w=400&h=200&crop=1

Katana
 Jak si tak uvědomuji, o ní jsem si toho zapamatovala opravdu žalostně málo.. 
Je bojovnice, nese jméno shodné s názvem její zbraně, v níž má uvězněné duše těch, které porazila (za případný omyl mne opravte). Přeje si pomstít svou zemřelou lásku.
https://uproxx.files.wordpress.com/2016/01/suicide-squad-katana-01b.gif?w=650 

Slipknot
 Tak tento chlápek se tam objevoval tak málo, nebo aspoň na můj vkus, že jsem občasně zapomínala, že tam vůbec je. 
Dokáže vyšplhovat po všem a kamkoli.
http://images6.fanpop.com/image/photos/39400000/Slipknot-suicide-squad-39485744-480-200.gif

(Killer) Croc
 Jedna věc, která mi na něm trošku dělá starosti/nahání hrůzu je, že žere lidi. Ale jinak v pár momentech byl možná dokonce i roztomilý.. 
Žije pod zemí, v kanalizaci, a má nadlidskou sílu.
*Teď mě opravte, pokud to není přesné.* Lidé ho považovali za monstrum. A on se tím monstrem stal.
http://i.imgur.com/fGcA008.gif

Deadshot
Přesný střelec, nikdy nemine. Jako jeden z mála má rodinu a dcerku, která nechce, aby zabíjel lidi.
https://lh3.googleusercontent.com/-3-VYNjp9tfk/V500tiNTMoI/AAAAAAAAJSY/Xn9Prmxq8_YzhRdyImTvJjraujsKzzkHQ/w800-h800/Deadshot-suicide-squad-39488390-480-200.gif
  
El Diablo
Ďábel, postrach ulic. Vládne přírodním živlem. Ohněm. Má doma přítelkyni. Někde na začátku filmu mi vypadlo jeho jméno, tak jsem ho v duchu začala přezdívat ,,Ohnivák".
https://67.media.tumblr.com/8945bcd0041a3a8883c460ad1460848a/tumblr_oblsn1scly1v70u1fo1_500.gif

Boomerang
Jak už bylo zmíněno v jedné recenzi na tento film, Boomerang je takový správný australský buran. Úchyl na jednorožce. *Pinky*
http://static.comicvine.com/uploads/original/11126/111260680/5035960-0137499284-pfxyw.gif
 Mohu říct, že mne poměrně zaujal. A v některých částech to s ním nuda nebyla.

,,Uuuu, to je oheň, vidíš? Oheň."
http://images6.fanpop.com/image/photos/39400000/Captain-Boomerang-and-El-Diablo-suicide-squad-39485638-480-200.gif

A k ději samotnému toho není až tak moc co říct. Jednoduše zde jde o sestavení týmu těch nejhorších padouchů z celého světa v boji proti zlu. Ano, zlo proti ještě většímu zlu. A tím je zde Enchantress, neboli Witch, Čarodějka.
http://cdn2.teen.com/wp-content/uploads/2016/08/suicide-squad-enchantress-shh.gif
 Upřímně jsem si myslela, že bude součástí týmu, ale ejhle, ona byla větší zlo, než ti všichni psychopati. A také pro mne bylo překvapení, že Enchantress je samostatnou bytostí, která se usídlila v těle archeoložky June Moon(ové).
https://lovelace-media.imgix.net/uploads/249/34c3c4f0-0c70-0133-45cc-0a2ca390b447.gif?

Zápletka se sice zprvu příliš zajímavá nezdá, avšak podle mě zde film spíše táhnou postavy, hlášky a těch pár vztahů, které jsme zde mohli vidět. Například jedna již zmíněná část s Boomerangem byla velmi vtipná. Dále taky bodoval Deadshot, třeba se svými trefnými poznámkami o počátečním proslovu plukovníka Flaga při seznamování týmu.

http://images6.fanpop.com/image/photos/39700000/Deadshot-suicide-squad-39789339-450-200.gif 

Také jedna část ,,Nesahej na mě! Nesnáším, když na mě někdo sahá!" ,,Sahám na tebe! Vidíš, sahám na tebe!". Už si nepamatuju, kdo to přesně říkal, ale vím, že mě to rozesmálo. Protože jsme s kámoškami viděly film v poměrně špatné kvalitě, anglicky s českými titulky, jednu část jsme přeskočily, protože to bylo nahrané asi z kina, tak jsem asi polovinu.. nebo část.. věcí nepobrala, tudíž se na film určitě musím někdy podívat znovu!

Ovšem toho, že film byl v původní angličtině, jsem nelitovala. Chtěla jsem slyšet originál. A myslím, že některé hlášky stejně byly nejlepší v originále. 

http://66.media.tumblr.com/835145a73900ff41672dacc770b776dd/tumblr_oc4iw7g2QX1ugf4wto1_500.gif
 *She seems nice!*

Ohledně Sebevražedného oddílu mám celkově velmi smíšené pocity. Díky traileru a celkové propagaci se na něj kladla velká očekávání a zdaleka ne všem se splnila. Ale kdybych měla říct, zda mne film zklamal, nebo ne, řeknu, že ne. Protože opravdu tam bylo poměrně hodně vtipných hlášek, z nichž většina vyšly z pusy Harley, a oblíbila jsem si některé postavy... A když si já oblíbím postavy, pak... si je oblíbím hodně! :D

 Především Harley a Jokera. No, moje kámošky mé zalíbení v padouších nějako nesdílejí, především pak u Jokera.. :D Ovšem v některých scénách byl vážně neuvěřitelně roztomilý!! Čekala jsem, že to prvotní okouzlení před filmem v průběhu dívání nějak vymizí. Že mě třeba Jokey zhnusí. Ale nestalo se. Ani pořádně nevím jak, ale oblíbila jsem si ho poměrně hodně.

Jen jednu věc vážně nechápu.. Důvod, který jej vedl k tomu, že doktorce Harleen udělal... no, prostě z ní udělal tu vyšinutou psychopatku Harley a pošramotil jí myšlení..

https://67.media.tumblr.com/8f97cca58abc44781b47914e5f1ae672/tumblr_nrg11hKHp51rrkahjo1_540.gif
 I'm just gonna hurt ya. Really, really...
http://67.media.tumblr.com/1c2b82bbde8e2896bb6a3051e39ce2e9/tumblr_nrg1a9Wf5Q1qezp3zo2_500.gif

Ale jinak jsem Jokerovi a Harley upřímně záviděla jejich spřízněnost a souhru... A Harley (no, i Jokey) se mi stala inspirací.. V některých věcech mě motivovala.. 

Celkově mi na filmu vadilo hlavně hodně střihu a na mě až příliš rychlý průběh, kdy se postavy ani nestihly nějak vyvíjet, až na pár vztahů, což na mě působilo poměrně nerealisticky. Seznamování mne nenudilo.. Celkově tam bylo na můj vkus málo Jokeyho, ale ten tam také nebyl hlavní, takže tohle vyčítat nemohu.

Celkově si myslím, že úžasně barevná Harley táhla celý film. Nejen ona, ale byla tam rozhodně nejvýraznější.
http://crazyhyena.com/imagebank/g/suicide-squad-harley-quinn-margot-robbie-fun-meme-gif_2.gif
A třeba Katana tam byla strašně málo. Což mi nějak nevadilo, protože mne zajímala hlavně Harley, její příběh, Joker a některé další postavy, ale Katana tam vlastně ani nemusela být. A myslím, že bez Slipknota by se to taky obešlo.

*A mimochodem, Enchantress ve své pozdější přeměně byla překrásná!!*

Ovšem i přes všechny nedostatky musím říct, že je zde stále hodně věcí, díky kterým se mi film líbil a nakonec moje očekávání i myslím splnil. Takže za mě dokonale nedokonalá, neotřele zajímavá, vtipná, barevná podívaná se zajímavými příběhy..

A myslím, že by bylo velmi zajímavé, kdyby natočili film o vztahu Harley a Jokera.

Viděli jste Suicide Squad? V původním originále, či česky? V kině, či doma? Co na něj říkáte? Plánujete se na něj podívat? Které postavy vás zaujaly? Koho jste si oblíbili?

Adios amigos!
 https://captainsuperthor.files.wordpress.com/2016/08/joker-smile-gif.gif?w=400&h=200&crop=1 

9 komentářů:

  1. Proč? Protože je to prostě Joker. Navíc bych to z jeho strany rozhodně nenazvala zamilováním, ale velmi intenzivní a povedenou manipulací, až využitím. A upřímně řečeno, Jared Leto nesahá Jacku Nicholsonovi nebo hlavně Heathu Ledgerovi, co se jejich Jokerů týče, ani po kotníky ... možná, kdyby se tak úporně nesnažil předstírat, že je herec. ^^" Ovšem Harley, to je jiná, Harley to táhne a Harley je prostě crush. Plus Enchantress, ve své původní podobě.

    Pro mě to bylo, i vzhledem k tomu, že oproti DC spíš preferuji Marvel a Batman vs. Superman byla nuda největšího kalibru, velmi příjemným překvapením a i když to třeba na Deadpoola nemá, klidně se mrknu znovu. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Sebevražedný oddíl jsem viděla v češtině...s anglickýma titulkama. A neuvěřitelně se mi tento film zalíbil! I když děj byl trochu přehnaně rychlý.
    Postavy jsi popsala velmi výstižně...mě se nejvíce zalíbili Joker a Harley! Jsou velmi inspirující, šílená, sebevědomá, odvážná a úžasná dvojka! A i když to neumím vysvětlit, tak nějak chápu jak Joker nechal Harley se zbláznit...
    Bylo by super, kdyby natočili film o Harley a Jokerovi a třeba by mohli mít dítě! Prosím, ať to někoho napadne natočit;)
    Miluju tenhle fim!:D

    OdpovědětVymazat
  3. Film jsem neviděla a když jsem četla hodnocení na blogu Kájy K., tak mě moc nezaujal, ale z tvého pohledu jo, tak se na něj zřejmě podívám, ale česky, protože nemám zrovna moc času. Nejvíc se mi z postav líbí Harley a Joker. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem film neviděla a asi se na něj nepodívám. Ale z tvého popisu se mi nejvíc zamlouvá Harley.

    OdpovědětVymazat
  5. Já s tebou rozhodně souhlasím. Bylo to barevné a rychlé. :D Ale myslím si, že Harley a Jokera tam udělali šílené až moc, myslím tím na úkor vtipnosti. Hodně scén s nimi mi pak přišlo zbytečných a vyloženě výplňových jen proto,a by tam byli a mohli si je diváci užít. Nejlepším pro mě byl Deadshot, protože v každé scéně perlil nějakou hláškou nebo se aspoň choval smysluplně. :D Souhlasím také s tím, že Enchantress byla překrásná, ale mně se líbila v obou podobách. Taky jsem čekala, že bude v týmu. Mohla tam být místo Katany, ta tam byla vyloženě zbytečná ... prostor tam měla jen, když naříkala u své katany nad smrtí manžela. Neměla ani žádné dobré hlášky, no zkrátka nestihla ve filmu projevit ani trochu svůj charakter. Kdyby ji vyškrtli, škoda by to nebyla. Ostatně takovýhle pocit jsem měla u většiny oddílu. Pořádně se tam vyřádili zkrátka jen na Jokerovi s Harley. Chápu, že oni byli ti, co přitáhli do kin nejvíc lidí, ale stejně bych to čekala rovnoměrně rozprostřený mezi všechny členy squadu.

    OdpovědětVymazat
  6. My jsme to ještě neviděly, ale určitě se na to chceme podívat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som honevidela, ale ani ho nechcem vidieť. :D Skrátka ma nezaujal na toľko, aby som si ho pozrela. :DD

    OdpovědětVymazat
  8. Já ho určitě chci někdy vidět. Tři minuty do stažení :D Jinak ten nastavující se design s Pearl a Peri je krásný!

    OdpovědětVymazat
  9. Musím se na to kouknout česky, anglicky jsem si to moc neužila, moc rychlé titulky, moc tmavé, můj názor už znáš. Jediná dobrá byla Harley! :D

    OdpovědětVymazat