sobota 13. srpna 2016

Opět zpět! Oh yeah! Něco jako deníček?

Buena tarde, mis prequeridos amigos!

Taaaakže, kde začít?? :D Ty nutné důvody, ze kterých jsem vyhlásila pozastávko byla dovolená, osmidenní... teda spíš sedmidenní.. Ale to vám některým už možná došlo. :P Já nedávám jinak pozastávka snad nikdy! Ani v těch nejhlubších depkách! :'D Třeba o jarních prázdninách v březnu.. No, prostě... tak. xD

Jinak ve španělštině neexistuje slovo ,,prequeridos", pouze queridos (drazí), ale mně to zní jako předrazí přátelé, to prequeridos. xD Takže je to jen moje zprzněnina. xD Bohužel teď nemohu použít popisek od Farrah s pozdravem, není odpoledne. :P A nejsem na notebooku, kde je mám uložené. :P Jsem totiž (nepovoleně.. rebelsky xD) na velkém počítači. Dala jsem si totiž v duchu předsevzetí, že než dokreslím Blondie ze včerejšího odpoledne ještě z dovolené, nezapnu noťas. No, ale o počítači mé svědomí nic neřeklo.. A ještě ji tudíž dokreslenou nemám, jinak už mám zaplý noťas dávno. :P

Echm, takže že bych začala psát deníček? Já nevím. Nechce se mi.. Bude to kratší než obvykle, okay? (Teda doufám.. :D) Jen shrnu místa, která jsme navštívili, možná nějaká ta jídla a tak, něco ohledně kreslení v průběhu dovolené a čtení. .. A hudby v autě. :D


Aaaa.. moje nálady se mění tak rychle. Momentálně bych to popsala tou animkou. :D ↑

Mno. Před dovolenou (už ke konci psaní článků s Blond) jsem začala chytat celkem slušnou depku, z katastroficky se vyvíjející Calypso. NE. Já, portréty a pastelky dohromady asi kámoši nebudeme. :P

Když jsem se vzbudila v sobotu ráno, moje nálada se záhadně proměnila a najednou jsem měla náladu na kreslení i dovolenou. Ovšem to se pak změnilo.. Přemýšlela jsem, jestli si nevezmu Cupid, na focení, případně i kreslení podle ní. .. V nouzi nejvyšší. :P Měla jsem vytisklých ,,pár" předloh.. Pořád mám. .. Žádný portrét jsem tam nenakreslila. -_-


Takže. Byli jsme na celkem dost hradech.. Většinou jsem vedla výpravu a se svým mdle přešlým výrazem šla v čele. Rychlejší chůze mi problémy nedělá. A nikde to nebyly nějaké větší túry.


Navštívili jsme Sirotčí hrádek (s poměrně tragickou pověstí, kterou se mi z té cedule ale nechtělo číst, tak mi to zestručnil strýc, která mě vzhledem k Soumraku, Skleněnému trůnu a celkové morálce minulosti moc nepřekvapila..). Ten byl obklopen skalami (jen malými, ovšem ne stavěných na tetino koleno :P). Nahoře mamka poznamenala, že je to poměrně výška. Já na to, že ani ne. Ale je pravda, že při pádu by se člověk spolehlivě zabil. xD .. Nj, já vím, můj trochu nevhodný humor..

Ovšem první návštěvní místo myslím byl Svatý kopeček. .. Hmm, co si z něj tak pamatuju? 
Brácha mě pokřtil květem z kobylky.. xD .. Kterou rozmáčkl. Tedy zašlápl.
A byl tam kostelík. Nebo dva.. Nebo kaplička či cosi.. :D 

A byl tam jeden chlap (mladej, ale kluk je divný označení), který se podle tety snažil dosáhnout na mince v jedné kapličce. ..Prý zřejmě feťák. Mno, nemohla jsem si nevzpomenout na Hardina z After... Ne že by to byl feťák, to nene!! .. To Jace a jeho banda, ale.. :D 

(K tomu se taky později dostanu...)

Dále jsme byli na vyhlídce na Kozím hrádku (mno, Mikulov není až tak úžasný :P.. ale nejsou tam špatná místa). To bylo myslim někdy ke konci dovolené, takže před pár dny. Tam už mě vážně štvalo, jak se mě furt někdo (mamka nebo brácha) snažil fotit, takže jsem měla celkem lepru.. :P


A pak jsme taky byli na Dívčích hradech (jedna stavba.. myslim), aneb Děvičkách. Prý se tam podle jedné pověsti zazdívaly panny. 

A taky na Janově hradě. Janohradě. To byl zrovna čtvrtek, můj svátek. Dostala jsem spolu s bráchou od taťky bonbóny a bonbošku, od strýce čokoládu. Ty bonbóny jsme snědli ještě ten večer. xD 

Ale zrovna tehdy mě straašně bolelo břicho. Na výletě se to čím dál víc zhoršovalo.


Když jsme došli k hradu a taťka koupil párek v rohlíku, už jen při pohledu na něj se mi dělalo špatně. Ale šavli jsem díky bohu nehodila. Procházela jsem se tam kolem hradu jako jedna z Nicových mrtvol  (i když Nico vlastně nemá nějaké soukromé zombíky.. až na Julese Alberta) a vsadila bych se, že jsem byla bledá a měla nepřítomný pohled jako postavy z obrazů dávných umělců, které jsem viděla... bůhvíkde. 

Nakonec jsem se přemohla a šla na prohlídku hradu zevnitř. Je to vlastně takový lovecký zámeček, postavený tak, aby vypadal jako zřícenina.

Ta prohlídka stála za to. Pokoje byly krásně vybavené, z nedlouhého výkladu jsem si zapamatovala, že je z 19. století, přesněji postaven myslím v letech 1801 až 1808. Ale v roce 1805 zemřel ten, kdo nechal zámek (/hrad) postavit, takže se pak dostavil bez něj.

http://67.media.tumblr.com/99803df64a78771e5a268b9a3bd18fc0/tumblr_ny1nlktCZW1ty80f4o1_500.gif

Za dovolenou jsem nakreslila tři kresby. Dvě ,,oční", jenom s očima everek. Plus pět nepovedených pokusů o kresby everek EW. -_- .. Většinou. Myslím, že s fan arty to asi vzdávám. Není to moje parketa.

https://45.media.tumblr.com/49b32e120dee50d4d2615bdf58f0a08d/tumblr_o24mmafmul1rayrgfo1_540.gif

A taky jsem tam toho vážně hodně přečetla (doobře, ne až tak moc). Vzala jsem si tam čerstvě rozečtený After a taky Percyho (3. díl), ale After jsem tam nedočetla. Ale už mi zbývá jen 19 stran! Podle mě to za přečtení stojí! Začátek mě moc nebavil, ale pak už nebyla snad ani jediná kapitola, která by mě nebavila! Ale musím vědět, jak to nakonec dopadne.. Takže další dva díly.

Cha. Vím naprosto jistě, že Kája bude Hardina považovat za kreténa, ale je podle mě celkem nakažlivej. :P Ne že by mě nějak extra okouzlil, ale.. nemohu říct, že se nesnaží. I když narušenej podle mě je. :D :P .. Možná. Ale snaží se! Hmm, někdy bych o té knize měla napsat článek.. možná i o Soumraku.

A ještě jsem zapomněla, že jsme každý večer grilovali! Mňam, grilované kuřecí maso! A hned v sobotu jsme byli na přehlídce dravců, která byla bezvadná a vtipná, a u zámku Lednice.

Celkově si ani nepamatuju pořadí památek, které jsme navštěvovali a nechce se mi nad tím přemýšlet.. Občas se víc těším na cestu než na samotný cíl. I poslouchání hudby z rádia dokáže uklidnit mé nervy. A díky tomu jsem dnes poznala další skvělou píseň, Halo od Beyoncé.

No, víc už se mi psát nechce. Pokud bude slušná komentovanost, slibuju, že se budu snažit řidávat články co nejčastěji a...

Adios amigos! Buenas noches!


4 komentáře:

  1. Už som chcela vypnúť mobil a zobrať do ruky The Demigods Files (áno... Snažím sa čítať anglicky... Zatiaľ som AŽ na strane 40 *zvučka z happy jump*), ale nedalo mi to nepozrieť sa. :D Vyzerá to, že ste mali fajn dovolenku. Ja milujem hrady a hlavne hradné povesti, ale cestu k nim vyslovene nenávidím. Tak aj turistiku samotnú. Jediné, čo ma počas cesty baví, je fotenie. My sme na takomto výlete ešte neboli, zato na výlety chodíme hodne, ale iba tie jednodňové. Mňám, grilovačka. Ja si stále pamätám, ako sme u uja v Británii robili Burbuckles (alebo ako sa to píše), zbožňujem grilované jedlá. Dúfam, že ukážeš kresby. Inak, skúšala si vlastné fan arty? Moje vlastné fan arty vyzerajú väčšinou obstojne, ale podľa predlohy, tak to nenene. Hmm, tak After si teda prečítam celú. Ale ten Hardin mi aj tak prišiel hrozný. Kľudne v zlom, H. :D Teším sa na ďalšie články. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já hrozně ráda chodím na hrady a na zámky. Když jedeme na dovolenou, tak radši chodím po památkách, než abych ležela celý dny u vody. Vypadá to, že to byla super dovolená, no podle počtu památek by se mi líbila. A vše nejlepší ke svátku. Sice trochu pozdě, ale i tak..XD.

    OdpovědětVymazat
  3. Cože?! Tolik kreslení :O! Ty jsi šílenec, já musím vždycky minimálně 2 dny počkat, něž se mi dostaví inspirace a nálada...Tu seschlou růži jsem rozkreslila moc brzo, takže...NUDA! Hrady jsou super, já je mám ráda, až na ty turisty, všude jsou lidi, v poslední době i u nás. Štvou mě, štvou mamku, štvou bráchu :P. Kurnik, to jsem se nedostala ani k jádru článku :D! Jak souvislé :P. Moje nálady se taky dost střídají, chvíli je mi prázdno a pak si uvědoím, že jsem vlastně naštvaná, a ani třeba nevím na co -_-. After si asi někdy přečtu, a jestli mi bude ten Hardin připadat jako kretén, to se ještě uvidí :D. Jo...určitě bude ;P.

    Jinak dneska jsme s mamkou objednali obaly na mobil. Nemohla jsem se rozhodnout mezi dvěma, a tak mamka řekla, že si je můžu střídat :D! Už se na ně moc těším ♥.

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm, já na hrady a zámky moc nejsem.:P :D Prohlídnout si je zvenku mi nevadí, ale uvnitř se mi zdají všechny stejné.:D Nicméně si myslím, že to byl určitě super výlet.:)
    Kuřecí masíčko= mňam.:3 :D
    Já jsem taky přečetla docela dost knih za prázdniny. Hlavně teď přes víkend. 3 knihy.:D No jo, celý den pršelo.:/

    Mohla bych zase vydat článek...Mám psací náladu.:D Ok, jde se na to!:D

    OdpovědětVymazat