čtvrtek 21. července 2016

Nové knihy, Soumrak království a další věci


Sakra, už je zas spíš večer.. Ale co, no. :P

Uf, mám asi vážně hodně věcí, které si přeji vám sdělit. (No jo, už se někdy snažím mluvit spisovně, abych vypadala trošku inteligentně  si na takovou mluvu zvykla, pro můj příběh.. Hele, nemyslete si ale, že ve skutečnosti mluvím nějak extra spisovně. .. To spíš naopak. Vlastně ani tady nemluvím nějak spisovně..)

Ach jo, to bych snad mohla už celý škrtnout ne? No, ta první věta je smysluplná. :D Jakž takž. xD *Zvýrazněno.*

Takže, posledních pár dnů jsem ještě pořád občas střídala tu mdlou náladu s radostí, ovšem v pondělí a úterý (téměř celé tyto dva dny) jsem byla na návštěvě u kámošky, kde se sešla celá naše pětičlenná parta. Když o tom někdy byť jen trochu přemýšlím, tak se s nimi cítím tak přirozeně, jak jen to jde. Prostě upřímně. Naprosto. Tedy možná bych si aspoň občas mohla dávat pozor na pusu, ale s kámoškami je úžasné, že si ani nemusím hlídat, co vypouštím z pusy, protože se nemusím bát, že by to později mohlo být použito proti mně. :D Nebo že by se na mě někdo díval divně. .. No, v tomhle věku už začínám mít celkem vyhraněné názory na některé věci.

 

No, nemusela bych se někdy rozepisovat tak moc, co? :D Stejně to většinou nikdo nekomentuje (myslím to ,,kecání" :P). No, přinejmenším mi tohle poslouží jako taková kronika mých nálad, pocitů a zážitků do budoucna. 

Jinak docela jste mě překvapili s komenty u minulého článku! Když jsem se od kámošky vrátila, tak jsem ani nedoufala v nové komentáře, ale už jich tam bylo osm! Což je na mě a na kecací článek docela dobrý, ne? :D :P (Sakra, proč neexistuje smajl z písmen s úšklebkem? Považujte za něj toho s vyplazeným jazykem. xD :P xD) A pak mě taky docela překvapila Crystal s devátým komentem. Slohovky se čtou vždycky dobře! :P 


Na Zootropolis se chystám mrknout, asi na nějakém přespání a slibuju, že kresby EW na blog dám (a nejen ty), ovšem sama s nimi moc spokojená nejsem. :P Ale budou!

 Tady máte menší upoutávku, to je ten vcelku povedený kousek (Crystal). Abyste neremcali a měli se na co těšit. :D 

*Ve skutečnosti jsem prostě musela ten článek něčím proložit, ať to někdo čte, takže máte štěstí! :D xD*

Momentálně pracuju na jednom portrétu, ovšem vypadá to spíš tak, že si ve čtyři odpoledne uvědomím, že bych asi měla zas kreslit, ale stejně dál čtu Soumrak.. :P :D
___________________
Jinak včera jsem byla s mamkou, bráchou a dvěma kámoškami v kině na Době ledové 5 a občas jsem z toho měla smíšené pocity, ale celkově bych řekla, že to byl faaajn film. Jen pár věcí připomínalo minulé díly. Ale stejně byl Julián pitomec, brrrr... Mamut, přítel od Broskvičky.
*Prý: ,,Hej, Nektarinko!" :D*

A na té návštěvě jsme byly i u hranické propasti. Znáte ji? Já myslím, že byste mohli, je to 2. nejhlubší propast na světě! :D Nadzemní část není tak hluboká, spíš ta podvodní.. I když padat bych z té skály nechtěla.. :D (Zuzu, to je trochu zvrácený smysl pro humor, ne?) 

A taky jsme byly v Teplicích. Tu jednu lavičku si odteď zřejmě budu spojovat se Samarou a podobnými duchařskými věcmi, které jsme tam probíraly.. :P *Né že bych se Samarou někdy viděla film. :D*
___________________
 
Tak, a tím Soumrakem už se dostáváme ke knihám. Ano, už mi konečně přišly! Byla to extra výhodná koupě, z úžasného internetového obchodu megaknihy.cz. A mám i dvoje EAH knížky aktivit! Plus k tomu ještě byl zdarma časopis, DVD a nádherná záložka. No řekněte, že to není výhodné! 
Mám z nich velkou radost, i ze zatím nerozdělaných doplňovaček se samolepkami, a již jsem začala číst Soumrak království. No ano, původně jsem myslela, že se nejdřív vrhnu na After, ale.. Věděla jsem to téměř jistě. Spletla jsem se. :D Já tušila, že udělám něco nečekaného! 
 
*A taky jsem tušila, že ty knihy v den mého návratu z návštěvy přijdou.. Nebo mě to napadlo.* 

No, asi proto, že v Soumraku, jakožto historické knize (ovšem z fiktivní historie ve vymyšlených královstvích), načerpám inspiraci pro můj pirátský příběh, též z minulosti. Např. pochytím nová slova nebo mluvu. Více se rozepíšu v celém článku. Nebojte, pokusím se to zkrátit.


Všechny mé prázdninové úlovky, včetně již staršího Maximum Ride, které jsem v červnu nechávala na prázdniny. Po Soumraku si asi přečtu After, pak zřejmě Ever After a potom Maximum Ride, zřejmě.

Ovšem z After mám docela provinilý pocit.. Pořád bojuju s touhou drapnout jej a před přečtením i v jeho budoucím průběhu jej schovávat do skříně pod oblečení, protože brácha má takový zlozvyk nepozorovaně vrtat do mých knih a číst si náhodné úryvky...

Ale to by pak bylo podezřelé, že zmizela.. Ta kniha. :D

No. ,,Párkrát" jsem zkoušela listovat a snad pokaždé jsem narazila na nějaký úryvek, od kterého se špatně odtrhávaly oči a který byl.. dosti... občas vážně nechutný. Poté jsem se zařekla, že nic takové nikdy... Co? Ani nevím, ale rozhodně si udržím hlavu vzpřímenou a nebudu se do některých věcí vrhat až příliš po hlavě..

No, jak jsem se dozvěděla, když se ti dva poznali, Tessa políbila Hardina jako první. Dobrá, odtud možná může pramenit můj pocit klidu, protože tohle bych já nikdy neudělala. :D Občas můžu být za svou povahu fakt ráda...

No vidíte, z těch úryvků, co jsem náhodně přelétala očima, plyne nějaké poučení! Občas mi to přišlo až tak absurdní, že... by to mohlo vypadat jako využívání. 

No, jde hlavně o to, dát si pozor na danou osobu. Teda, vytipovat si, s kým co děláte a.. No, však mě chápete, ne? Ne? :D No, občas mluvím trošku *nesrozumitelně*.. :D :P No, vypadá to, že to skončí docela špatně.. A nedokončeně. Takže další díly si budu muset přečíst asi určitě..






Ale teď už k Soumraku! V After jsem jen listovala.. :D

Už jsem na straně 53 a zatím se těší úplně přinejmenším mému zaujetí. Baví mě to. Ne neodtržitelně, ale tohle je zatím jen začátek. A začátky, i u vážně dobrých knih, někdy bývají (nesnesitelně) nudné. Ovšem tento mě nenudí. Žádné zbytečně roztahané popisy, ale přitom se dozvíme, jak postavy vypadají, proč jsou dvě ze tří království momentálně v úpadku, jak se žije obyčejným i vznešeným lidem, a také malinko nakoukneme pod povrch jednotlivých postav.

A že jich je tam jako naseto! Již při počátečním seznamu jsem se mírně zhrozila, ovšem ty postavy tam nevystupují najednou, zato postupně, takže se v tom dá s přehledem orientovat. Ale doporučuji si je nejdřív trošku nastudovat z těch seznamů, aspoň ať víte kdo s kým a kdo v jakém království. (Kdo s kým myslím ohledně příbuzným, manželů, snoubenců, ..)

Ovšem napočítala jsem již pět smrtí. Tři postavy, které se tam jen mihly a jedna z nich byla pouze zmíněná, ale dvě poměrně zásadní. A ta druhá smrt... Ta mě šokovala. Tedy první taky, avšak tam to bylo rychlé.. Tedy, bylo to rychlé v obou případech, jenže.. Ta druhá postava konala správnou věc a jen bojovala za.. Dobře, nebudu prozrazovat a spoilerovat. 

Aron je zmetek. Je to rozmazlený šlechtic z Jižního království, Auranosu, a snoubenec poměrně sympatické auranoské princezny Cleo. A to on způsobil tu druhou vraždu.. A to všechno jen kvůli vínu! Ochlasta nenažraný! Docela prohnaný.. Ale tím špatným způsobem.

Zato Theon, který se na cestě na trhy do Paelsie vyskytoval v Cleině přítomnosti... Je pohledný. A sympatický. Ovšem moc příležitostí k jednání zatím nedostal.. Ovšem Arona bych za snoubence vážně nechtěla. .. A navíc žít s vrahem.. brrrr...
*Clein osobní strážce, to jsem zapomněla dodat.*

A Magnus. Toho nesmím opomenout. Nejdřív se mi zdál jako ignorantské znuděné princátko, ovšem později se mi začal docela zamlouvat. (Tu znuděnost ovšem plně chápu, ty bankety by mě unudily k smrti..) Ne že by to byl vyloženě můj oblíbenec, ale rozhodně mě zajímá například jak se vyvine jeho vztah s Luciou, která je sice jeho sestra, ale podle toho, co říká zadní strana knihy adoptovaná..


Jinak ještě dodám, že dle mého názoru tato kniha nebude pro ty, kteří nemají nějaký ten vztah k historii nebo historickým knihám.. Ovšem asi vám nesmí vadit trochu ,,studovat", poněvadž na ty postavy byste se asi měli podívat nejdřív, jinak v tom budete mít guláš. 

Nebojte, nejsem blázen, taky nesnáším učení (i když dějepis mi tak nevadí..), ale třeba zjišťování nových informací ohledně toho, co mě zajímá (lodě (hlavně španělské galeony), piráti, řecká/římská mytologie..) mě i baví.

Takže pokud pro vás toto nebude překážkou (kvůli tolika jménům), máte třeba rádi dějepis, myslím, že by tato kniha mohla být pro vás.

A tady máte malý úryvek. .. Jen se trošku děsím věty "Amia byla mimořádně užitečná, a to v mnoha ohledech." Buď jsem takový úchyl já, nebo Magnus. Nebo oba. :´D Ale pro dobro jeho vztahu s Lucií a jeho oblíbenosti u mě doufám, že jsi to Magnusi nemyslel nijak špatně nebo nekale... >:-D :D :P


Aaaa.. je tady mapa! To je také na této knize super. A mapy jsou i třeba ve Skleněném trůnu nebo Bozích Olympu (zrovna třeba ve dvojce).


Celkově bych to shrnula tím, že jak se zdá, Soumrak království kromě (pro mě) velmi přitažlivého vzhledu nabízí i neméně poutavý obsah. Těmi královstvími, trhy a některými věcmi mi malinko připomíná Dračí oči, ale jinak tam žádná souvislost ani podobnost není.

Záložka. *Úžasná!* A začátek Divobájného světu.


No, upřímně jsem toho chtěla říct ještě o něco víc, ale myslím, že budu končit. Opravdu ze srdce děkuju každému čitateli celého tohoto článku, protože se obávám, že moc lidem se do toho chtít nebude.. A za komenty děkuju trojnásobně!

A..

Adios mis amigos monstruosas!

*Byli jste někdo na Době ledové? Nebo na jiných filmech letos v kině?
Slyšeli jste o některé z těchto knih či je četli? Zaujala vás některá/é podle popisu natolik, že uvažujete nad přečtením? 
Které postavy si myslíte, že by vám v Soumraku byly sympatické? *Nj, já vím, moc jsem je nepopsala..*

9 komentářů:

  1. Já jsem na Době Ledové 5 nebyla, ale film nevypadá špatně. I když já se těším, až bude v kině Tajní život mazlíčků. Letos jsem byla v kině na Alvin a čipmankové 4, Zootropolis, Alenka v říši divů:Za zrcadlem. Slyšela jsem jen o EAH knize, kterou ale mám i doma přečtenou. Nejsympatičtější mě připadal Theon. A na kresby se těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tys byla na "Za zrcadlem"? Ty se máš :D. Ta Doba ledová pětka není špatná, je celkem vtipná, za to namáhat se jít do kina to rozhodně stojí :D.

      Vymazat
  2. Ježiš to bylo dlouhý O_O!!! A já to přečetla OO__OO! Hmmm, knížky jsou super. Ale o prázdninách asi nic číst nebudu..Teda pokud mi někdy nepůjčíš Divobájný svět :D. Hm, ten Soumrak asi není nic pro mě. Já bych si nezapamatovala jména a lezlo by mi na nervy to, jak spisovně se tam mluví...Mě leze na nervy tolik věcí...achjo :P. Tu záložku máme doma 2x - jedna je moje :D. Ale stejně pořád používám svoji "Benter 2." Ale mám ještě "benter 1." a tu krásnou s ovečkama na horách (jakože tu tvoji) a jednu od babičky a nějaké staré nudné...

    A na kresby se těším. Já začala dneska kreslit Raven Dragon Games a asi bude vedle ní i Apple DG...je to na A3, tak snad se mi to povede :D.

    Páni, na mě nějak dlouhý koment, važ si toho, je to zázrak :D ;P.

    OdpovědětVymazat
  3. Hm, čakala som, že ako Súmrak Kráľovstva obkecáš aj ostatné knihy. :D Mimochodom, vďaka za zlepšenie nálady, mala som príšernú náladu..."Nič sa mi nechcee, budem len sedieť a kukať do blba." :D Tvoje články ma vždy nejak povzbudia. :D Súmrak Kráľovstva... Mhm, pripomenulo mi GoT, netuším prečo... :D *aj tak som z GoT videla len dva diely xD* Tá záložka je, mimochodom, super. A tie kresby vyzerajú náhodou zatiaľ úžasne! Plzz, už ich ukáž. :3 Ja mám tvoje kecy asi z celého článku najradšej, milujem, keď sa niekto dokáže rozkecať. Inak, žiadnu knihu som nečítala, iba 71 strán z After (nezdala sa mi však nijak mimoriadna) a dostala som sa zrovna po tú časť, keď Tessa pobozkala toho oného, hm, ako sa volal... EAH knihy by som hrozne chcela tiež, ale netuším, ako sa k nim dostať. A na Dobe Ľadovej 5 som ešte nebola a ani som nevedela, že je už v kinách. :"D Tento rok som vlastne bola v kine len na X-Manovi: Apokalypse a Alici 2.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. * a zabudla som to najdôležitejšie, gratulujem ku všetkým tým knihám! Mne by rodičia ani nedovolili toľko si objednať... Ešte že mám "neďaleko" knižnicu. :p

      Vymazat
  4. Moc gratuluju ke všem knížkám. Já teď čtu Zelená jako smaragd, ale můj problém je, že čtu hrozně rychle, takže 350 stran za den? Bez problému.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak, já jsem byla v kině na Teorii tygra, super film.

      Vymazat
  5. Všechny knížky vypadají dobře. My máme jen dva díly Ever After High a ten třetí -> Divobájný svět nám chybí. Ty hrátky s EAH vypadají suprově! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji ke knihám! Já mám všechny tři díly Ever After High knih, ale ještě jsem je nečetla. :D

    OdpovědětVymazat