středa 29. června 2016

In my crazy mind... aneb Mix všeho, co jsem právě měla na mysli

Taaaak.... jak začít? Pěkných pár dní (opět) jsem tu nebyla. Návštěva u Káji byla super! Když jsme k ní vyjely, tak jsem si ale díky zákonu schválnosti zapomněla foťák (nj, balení v poslední hodině + neuvědomení si, že zrcadlovka má svou samostatnou brašnu xD ... no, ještě jsem si ji zřejmě k nikomu nebrala...). Tak jsme se vrátily. No a nakonec jsme stejně nefotily. xD Ale dvakrát jsme si hrály a Kájina Gooliope je vážně nádherná, úžasná a prudce originální (bez ironie!). A taky faaakt obří!! :D

A bohužel tohle rozhodnutí asi nepřežiju, ale Gooliope se mi začíná líbit vážně čím dál víc a myslím, že by mi taková obří výstřední "kreaturka" ve sbírce prospěla.. Svými pestrými barvami a monstrózním zjevem by dokázala rozzářit den...

http://s3.favim.com/orig/150322/gif-jack-sparrow-pirates-of-the-caribbean-Favim.com-2585122.gif 
Já tuhle animaci miluju! Ty oči! ... Protože zde vypadá Jack naprosto, ale vážně naprosto vyšinutě. A to stačí jen ten pohled! :D Nedává vám to smysl? Okay, mně taky moc ne. Možná mi to připomíná občas mě samotnou. xD

http://img21.mtime.cn/mg/2011/08/27/114314.88338632.jpg 
Ach, ten Will... :D
No dobře, tohle není článek o Pirátech z Karibiku.

Jinaaaak, mám novou monsterku. Klidně můžete hádat jakou. :D Napovím vám jen, že je z nejhlubších hlubin moře... No, a to už je dost velká nápověda sama o sobě. :D

... From the darkest and deepest depths...
  
A musím říct, že je vážně překrásná..

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3uc2y2jb21qjhjdwo2_500.gif

http://nd04.jxs.cz/612/640/2f44999887_89529549_o2.gif
Sakra, proč mi tady připomíná Hoggyho? To snad není možné! Ale ten výraz.. :D

No, měla jsem nápad na diskusní článek, ale ten by byl tak moc filozofický, že... by byl hodně filozofický. A už se mi to nechce psát.

Jinak vám už dochází, že už je KONEC školního roku a pozítří začínají prázdniny?! No, některým možná dřív, ale mě pozítří. Upřímně to děsí. Asi poprvé se nějak extra netěším na prázdniny.. Budu muset kreslit. Hooodně kreslit. A malovat. Na přijímačky. A mám v plánu asi tak deset portrétů, takže haha! Jak to všechno stihnu? A to je jen zlomek.. 

http://lovelace-media.imgix.net/uploads/207/dc0ad350-ff63-0131-0751-0eae5eefacd9.gif?

No, ale portréty mě vážně baví. I když mě to často kromě času stojí spoustu nervů. Ten čas mi nevadí. Spíš ty nervy. Ale zjišťuju, že už mě tolik neodrazuje neúspěch.. Protože poslední portrét je pěkně odporný (i když v mých očích ne až tak), ale nějak extra mě to netrápí. A rozhodně mě to neodrazuje od dalšího portrétování. 

Takže jsem už možná překročila to stádium naprostého perfekcionismu a zklamání z neúspěchu. Když mě něco baví, půjdu si za tím.

https://598d5fcf392acad97538-395e64798090ee0a3a571e8c148d44f2.ssl.cf1.rackcdn.com/6100047_johnny-depps-10-wildest-big-screen-looks_tdd995540.gif

Takže třeba se i opět dostanu ke trénování malby a třeba mi to začne jít. (Jinak jsem v háji. No, téměř.)

Jinaaaak... no, tu novou monsterku sem ještě dnes nedám, protože jednak se mi nechce a (ten podstatnější důvod... možná), foťák se mi vybil a já jsem líná jej nabíjet, takže fotky budou stažené nejdřív zítra... :D :P

Jinak, mlžný opar kolem hlavy mi pořád nezmizel. Poslední dny (no, hlavně dnes odpoledne) se projevuje čím dál víc a pokud to tak půjde dál (o prázdninách to bude pravděpodobně vrchol), tak snad vzlétnu, protože takový mlžný a oblačný závoj... No, vážně jsem někdy ponořená ve fantazijních světech víc, než by mi svědčilo. Ale kámošky mě vrací do reality. Do té sladké reality.

Jinak, ještě jedna věc. Musím přestat tak často používat slovo jinak. O té jsem se chtěla zmínit, mimo jiné.

Za vysvědčo bych si od rodičů přála pár knih. Jo, budou se hodit, když nebudu mít na nic jiného než čtení náladu. Už mám doma Maximum Ride, kterou jsem vyhrála za autorskou literární soutěž a nechávám si ji na prázdniny.

No a původně jsem si přála Soumrak království (historická kniha... já miluju historii, fascinuje mě! ... Hlavně pak ta pirátská, řecká a římská. A plavby. A lodě. A objevy. A mapy. A kompasy.). To se nezměnilo.

Četla jsem na ni špatné i dobré recenze, ale myslím, že by mě mohla bavit. A autorka tam prý hodně vraždí postavy. No, víte, mě až tak nevadí vraždy, když to není někdo, koho mám fakt ráda, jako spíš milostná dramata. Ta mi trhají srdce. Ale stejně tyhle peripetie v knihách snad nejvíc miluju. Logické, že? Ale Percy je naprosto úžasná série i bez toho! A to se cení! ... Tedy, cení se každá skvělá kniha, ale stejně..



Dále Divobájný svět. Třetí díl EAH knihy od Shannon Hale mě dozajista nezklame. První dva byly naprosto úžasné a pohádkové a tato autorka píše víc než poutavě a originálně! A navíc tuhle knihu jinak nikde neseženu k přečtení.. Tím myslím ani knihovny, ani kámošky. :P


Fotku jsem si vypůjčila od bývalé blogerky Cleopatry, nyní z blogu dream-little-dream.blogspot.cz.

A jde o tu třetí knihu. Za poslední asi dva týdny jsem se rozhodla, že se jí stane Dcera (v originále The Heir), jakožto čtvrtý díl naprosto úžasné a strhující Selekce. Protože když jsem ho nedávno spatřila v knihkupectví, ve vteřině jsem si usmyslela, že bude můj! Jenže v pondělí tam už měli jen jeden výtisk a co čert nechtěl... Dnes už jej měli totálně vyprodaný!

A také v pondělí měli všechny tři díly série After a dnes již jen první!

No. Jistě vím snad jen jedno: na knihu After polibek jsem neměla narazit. Bohužel pro mě se tak stalo a svědomí mi nedovolí si ji nepřečíst. No, hádejte proč asi. (Má 452 stran, takže na prázdniny pěkné počtení, ale to je vedlejší..) Je to úchylný. Ale fakt mega úchylný. Někde je to až hnusně nechutné, ale... tohle je už podobný kalibr jako Sukuba! A že ta je pořádný kalibr!



No, myslím, že tahle kniha ze mě udělá vážně pořádného úchyla. Moje jediný štěstí je, že na to nevypadám. Pro většinu ostatních lidí možná taková malá nenápadná šprtka, možná trošku zvláštní (někdy ovšem není nic lepšího, než být divný nebo potrhlý, to mi věřte!), ale kdo by ve mně viděl úchyla? Nikdo! A v tom je ten vtip... Třeba na jednom spolužákovi je to poznat poměrně hodně, a to z velké části kvůli jeho poznámkám. (A teď nemyslím ty v žákovské.) Ale i bez nich..

Tohle vypadá fakt na hříšnou knihu. Dvě spolužačky ji četly, ale ty mají úplně odlišný styl četby než já. To já spíš fantasy a knihy z budoucnosti a z minulosti.

Taaakže. Asi mě to zkazí, zničí, deprimuje, nadchne, nebudu si chtít přiznat, že se mi to líbilo (hmm, možná), ale jedno vím jistě:

Pokud si tuto knihu nepřečtu, bude mi vrtat v hlavě tak dlouho, dokud na ni zase nenarazím.

Taaak, a teď jestli budu moct mít za vysvědčo 3 knihy dohromady za 688 korun + ještě poštovné. No to asi ne. Ale co teď?? Poradíte mi někdo? Jednu zřejmě budu muset odložit na neurčito...

After máme ve školní knihovně, ale já si to v létě chci přečíst, mně to jinak celé prázdniny bude hlodat v hlavě.

Předpokládám, že jste asi After nikdo nečetli, co? Aspoň třeba Divobájný svět? No, ale o tom vím, že bude dobrý. :D

Asi jediná věc, co mě trošku znechucuje, je to, že je ten příběh volně inspirovaný One Direction. Na rovinu – já je nemám ráda. Jakože vážně nemám. A Hardin (nj, nic moc jméno pro hlavního kluka... ale myslím, že si zvyknu) měl být prý původně Harry Styles.. No, když pomineme tento fakt, si myslím, že mě to bude bavit. Až moc. Až nezdravě.

A rozhodně si nebudu představovat nikoho z knihy jako někoho z 1D, to fakt ne!!

No, jen myslím, že jestli někdy přes školní rok vkročím do knihovny s knihou z této série, už se na mě asi někteří budou dívat jinýma očima. ..Protože spolužačky to četly..

http://i.skyrock.net/6419/88896419/pics/3177177043_1_2_5pvWsrf0.gif

No, já bych mohla psát dál, ale myslím, že to ukončím. Už se mi moc sbíhají a rozbíhají myšlenky v hlavě. A zapomínám, co jsem chtěla napsat. -_- Ach jo, jaká asi musí být demence? Když já ve své mimóznosti a myšlením dopředu při psaní článků zapomínám poslední myšlenku už teď?

Takže, kterou knihu z těch tří byste si nevybrali? Aspoň pro zatím, později si ji můžu přát třeba na svátek...

No, předem díky za případnou radu nebo každý smysluplný koment, užijte si vysvědčo a...

Adios mis queridos amigos!!

10 komentářů:

  1. Nevybrali...já nevím, jelikož vypadám taky celkem nevinně, ale někdy mám uchylné poznámky tak ta kniha After vypadá dobře. Nikdy jsem úchylnou knížku nečetla... No, že je to inspirováno 1D to mě od ní spíš odrazuje, Divobájný svět ber na 1 000 000 000% Mám ho doma a je úžasný i na koukání samotné obálky je dokonalý. :D První knížku taky neznám, ale vypadá dobře, já bych si nevybrala asi After, když jí mají v knihovně, ale je to na tobě. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ten After polibek bych si nekoupila... ale zato ti můžu doporučit Divobájný svět. Je to super.

    OdpovědětVymazat
  3. Soulasím s předchozími komentář, já bych si asi nekoupila After polibek. Divobájní svět si ale přečti, je to hodně dobrá kniha. Já hádám, že ta panenka je Posea.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám takový dojem, že tu knihu After čtou 2 holky od nás ze třídy a je to úplně mega odporný!V tom Terezíně si to četly nahlas u nás na pokoji....Fujtajbl.:D A s tou úchylností: V šestce je hned několik úchylů a hádej, kdo se stal obětí jejich "úžasných " poznámek?Yep, me.No jasně, proč se nezaměřit na nevinnou osmačku?:DD
    A Divobajny svět mám rozečtený a je to fakt dobrý!:)
    A na prázdniny se taky nijak extra netěším....Je to kvůli tomu někomu. :P :D
    Srry za nějaké háčky a čárky, ale píšu z tabletu a nechce se mi dodržovat pravopis.:DD

    OdpovědětVymazat
  5. Páni dlouhej článek :D! Já bych asi brala ten Soumrak kvůli tomu, že není v knihovně...ale After...Hmmm, jestli si to chceš přečíst už teď tak prosím :D!

    OdpovědětVymazat
  6. Osobne si myslím že 3. diel EAH knihy je najlepší :) A NAJŠIALENEJŠÍ :D No... Tak asi by som si nevybrala tu After polibek hlavne preto, že ak si ju môžeš dovoliť neskôr, tak na čo teraz? Keď ostatné sú podľa mňa o trochu lepšie.

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, ja mám rada 1D... Teda nie, že by som ich milovala, ale občas si pustím nejakú pesničku, napr Story of my life... Osobne byť na tvojom mieste, asi by som volila Súmrak Kráľovstva, vyzerá zo všetkých asi najlepšie. Z knihy After Bozk som prečítala 71 strán cestou vo vlaku (spolužiačka si ju kúpila na školskom výlete.. Hmm, ona nikdy neprečítala ani jednu knihu...). A osobne ma kniha moc nenadchla, teda nie tak, že by som mrela nad tým, čo bude ďalej. Ale zatiaľ sa mi to úchylné nezdalo, ale možno sa to potom zmení, ale nenadchlo ma to. Ale záleží na tom, čo pokladáš za úchylné, lebo napr mne hranica úchylnosti za posledných pár rokov klesla... Ešte v takých 12 mi prišlo úchylné, že sa ľudia pobozkali... Well, ja ti radím Súmrak Kráľovstva. Ja som žiadnu EAH knihu ešte nečítala, lebo som nemala možnosť sa k ním dostať, takže neviem odporučiť. Ja osobne to s knihou After mám tak, že keď sa mi niekedy zadarmo pripletie do cesty, tak si ju prečítam, inak nie. :D Ja chcem za vysvečko strašne Selekciu, ale rodičia mi ju odmietajú kúpiť, dokonca ani na meniny... Lebo vraj mám veľa kníh... Ale kým sa ku nej dostanem v knižnici, prejdú aj stáročia!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje hranice úchylnosti je občas docela vysoko, ale když říkám o tomto, že je to úchylný, tak vážně je. A to nemyslím slova, i když jednu větu z ní ještě pěkně dlouho nezapomenu.. Noo, my jsme s holkama našly pár takových úryvků někde na straně přes 200, takže hned od začátku to asi úchylný není. ..No, nakonec teda budu mít všechny tyto 3 knihy (stejně bych si tu zbylou asi dřív či později koupila :D) plus dvoje mini EAH knihy aktivit, našli jsme to za skvělou cenu na jednom obchodě. Budu si připlácet asi 148 korun, ale to už mi nevadí. :P

      Vymazat
  8. After Polibek znám, ale nijak mě vlastně nenadchla, takže jsem jí dala mojí kamarádce :D Takže vlastně After Polbiek no..ostatní knihy bych klidně koupila :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych doporučovala Divobájný svět, ale nevím, o čem je After polibek... Jinak, nevím teda, jestli to je přímo úchylná knížka, ale já teda teď čtu Druhou Stříbrnou knihu snů a to je taky teda divoká knížka...

    OdpovědětVymazat