úterý 12. dubna 2016

Moje kresba Miry Shards

Téda, lidi, vy jste začali nějak komentovat. :D A o to větší chuť mám do blogování, takže vás (možná :P) potěším dalším článkem. Teď jak jsem odpoledne zas kontrolovala blog, jestli nemám nějaké nové komenty, co nevidím? Už pět komentů u mého posledního článku a zaktualizuju si stránku a vidím, že přibyl ještě další koment. :D Jste fakt skvělí, lidi, díky!

Na dnešek tu mám už konečně kresbu Miry Shards. Už třetí kresba ze série Dragon games a zase na A3. :D Začala jsem ji kreslit v neděli o jarních prázdninách (27. března?) a dokreslila jsem ji předminulý týden v neděli, takže 3. dubna. Nakonec mi teda trvala asi 8 dní, zatímco Maddie 4 (a z toho jeden den jsem ji vůbec nekreslila) a Melody jsem nakreslila za pouhé 2 dny. Maddie a Melody mě bavily kreslit, jak jen mohly a u Miry to nemůžu říct jednoznačně. Když jsem si myslela, že mi začínala jít, tak mě bavila, někdy zas ne, tak střídavě. Nejdřív jsem si ji zkusila načrtnout na A4, ale viděla jsem, že tak ,,malý" formát mi asi stačit nebude. Asi až třetí náčrt (nebo druhý?) jsem usoudila, že vypadá aspoň trochu nadějně a konečně jsem kreslila. U asi druhého náčrtu už jsem to chtěla vzdát, ale nevzdala jsem to. Myslím, že hlavní cesta k úspěchu je nevzdat se. A já se vzdávám strašně snadno, když mi něco fakt nejde. Takže na Miru jsem pyšná – protože i když nešla na poprvé, nevzdala jsem ji.
S výsledkem jsem nakonec (velmi) spokojená a samozřejmě jsem udělala i pozadí. Jednoduché, suchými pastely a někdo by jej možná mohl považovat za abstraktní. To ale víceméně není. Je to záře, která se line z rozbitého zrcadla, kterým se Zlá královna osvobodila a proměnila se v Miru. A také jsem k ní napsala Raveninu hlášku z filmu Dragon games, která je i na jednom obrázku. Bohužel když jsem dělala pozadí, tak ten nápis docela zanikl. (Ale obtáhla jsem ho pak ještě, no.)

A teď mi má menší ,,série" kreseb Dragon games visí na nástěnce (a pěkně přečuhuje, protože tři ,,á trojky" jsou na mou malou nástěnku už moc :D). Mira se na mě nedívá sice zrovna přívětivě, ale stejně z ní mám radost.

Mira se v poslední době stala mou hodně oblíbenou záporačkou, 2. nejoblíbenější, samozřejmě po Courtly! :D

A zanedlouho se můžete těšit i na mou zbrusu novou kresbu Ramony Badwolf! (Everky mě vážně v poslední době baví kreslit. .. A jak! ♥) ... No co? Reklamu si udělat musím. xD

 
(Velmi hodivý oddělovač jsem vyhrála u Farrah.)




Miru jsem vážně pečlivě a pořádně během kreslení zdokumentovala v různých fázích. Nikdy není na škodu podívat se, jak vypadal náčrt. Když to pak porovnáte s výsledkem, může to být zajímavé. 

Jinak prosím vás já vím, že to vypadá, jako by Mira měla jedno oko větší než druhé, ale na tom obrázku to tak bylo. :D To je tím, že má jedno oko víc přimhouřené. Já vím, ksichtí se teda pořádně. :D xD A to jsem jí ještě neudělala takový škleb, jaký měla na původním obrázku mnou vystřiženém z videa. Radši jsem udělala trošku ,,normálnější" pusu podle jiného obrázku. Pořád je to úšklebek, protože má tu pusu dost nakřivo (a schválně!), ale ten původní škleb jsem fakt nedokázala nakreslit, aby to vypadala trochu normálně. xD

Jinak možná jste si všimli, že na mých DG kresbách jsem everkám udělala jiné nosy, než jaké mají normálně. To proto, že takovéhle se mi o něco lépe kreslí. Viděla jsem to u jedné mé oblíbené kreslířky.

A tady po další mojí sáhodlouhé neplánované ,,promluvě" už máte spoustu fotek rozkreslené Miry. :D ;)




Tady to podle mě úplně vypadá, jako by Miře zářily oči ve tmě! .. No jo, černá fixka dokáže divy. :D





Taky máte strašně rádi detailovité a propracované postavy, ale nikdy se vám nechce ty detaily kreslit? Jestli ano, pak jste na tom stejně, jako já. A právě proto jsem si vybrala na kreslení Miru! (Ironie – Mira je totiž příšerně detailovitá. :D) 


 


Co si myslíte o této kresbě? Jak podle vás dopadla ve srovnání s ostatními kresbami, třeba DG (Melody a Maddie)?

5 komentářů:

  1. Clawdia a Honey12. dubna 2016 v 18:39

    Miřina kresba se ti povedla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Téda!Ty detaily by mě asi zabily.xD Máš fakt trpělivost.:D
    Mira je opravdu kouzelná.V porovnání s Maddie a Melody...To je dost těžké rozhodnutí!Všechny jsou naprosto skvělé.:)
    Já bych je nakreslit nedokázala.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty detaily by se mi fakt nechtěly kreslit, ale ten výsledek za to teda stojí Zuzí, to musím uznat :D!

    OdpovědětVymazat
  4. Teda! Ta čelenka,nebo co to je,a šaty jsou boží!!! Myslím že je nejhezčí asi Mira...no,vážně je těžké rozhodnout. Já detaily moc nemusím,takže bych to asi vzdala :'D

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezoučká kresba. Já jsem chtěla Miru taky kreslit, ale má moc tmavý topík.

    OdpovědětVymazat